Outlook üzenet visszahívása

Előfordul olyan szituáció, amikor az Outlook üzenet elküldése után veszünk észre egy hibát a levélben vagy a címzettek körében. Ilyenkor hasznos az Outlook Üzenet visszahívása funkciója.

Email visszahívás lépései

  1. Keressük ki az emailt az Elküldött üzenetek mappában
  2. Nyissuk meg külön ablakban (dupla kattintás)outlook email üzenet visszahívás elküldött elemek
  3. Az Üzenet menüben a Műveletek pont alatt található az Üzenet visszahívása menüpont, kattintsunk ráoutlook email üzenet visszahívás megnyitás
  4. outlook email üzenet visszahívásA megjelenő Üzenet visszahívása ablakban lehetőségünk van néhány paramétert beállítani, például kicserélhetjük a levelet egy javított példánnyal azoknál a címzetteknék, akik még nem olvasták el azt.
  5. Az OK gomb megnyomására az Outlook elküld a címzetteknek egy visszahívási kérelmet. A visszahívás sikerességéről email értesítéseket fogunk kapni.

Fontos, hogy a visszahívás jellemzően saját hálózaton belül működik, és még itt is előfeltétel, hogy a címzett nem nyitotta meg a küldött email-ünket. Az Outlook elküldi a visszahívási kérelmet saját szervezeten kívüli címzettnek is, de ott már nagyon kevés a kontrollja, a fogadón múlik, hogy eleget tesz-e a kérésnek – erre ne alapozzunk.